Share

TwitTips.

zaterdag 25 juli 2009Als je op zoek bent naar leuke, inspirerende en motiverende twitteraccounts dan raad ik je deze aan:

1) MindfullyChange. 'Discover how you can address your needs in life, at work, in business...'
2) Just Quoted. 'To inspire by sharing the most Inspirational quotes.'
3) TedTalks. 'Ideas worth spreading!'
4) Lomography. 'a global community whose strong passion is creative and experimental analogue film photography.'
5) Postcrossing. 'It's a project that allows anyone to receive postcards (real ones, not electronic) from random places in the world.'

Heb je aanvullingen? Laat de link(s) achter in de commentbox!

Labels:


8:07 PM //
Share

16 Random Things. deel 2.
I love

ik.


1. my life. It works out well.
2. my boyfriend. Who would've thought ...
3. taking pictures, because they reflect and record my life.
4. my job. It's adventures, completely my thing and most satisfactory.
5. creativity. It makes me grow.
6. Growing at my own pace. I need time to look around, but I grow nevertheless.
7. sitting somewhere in total quietness. Quiet is good for my heart and soul.
8. creating things, projects, things that work.
9. energy, because it's what makes me shine.
10. reading good books or magazines with words that matter. What helps in day to day life. For example Toni Morrison, Wally Lamb, Joyce Carol Oates and Alice Sebold.
11. taking long walks. It eases my mind. I love nature and looking at the sky while walking.
12. Blogging. It's my work, my hobby, my life.
13. my bed. It's the best place to sleep!
14. flowers! Especially gerberas!
15. candles!
16. snailmail postcards!

Ook:

16 Random Things. Deel 1.

16 Things @Flickr.

Labels: , ,


1:52 PM //
Share

Blog-Art Dag.

donderdag 16 juli 2009(__)], statuten bekijken, mail wegwerken, blogstukje tikken, bellen met notariskantoor, nieuwsbrief herzien, afspraak Amsterdam @gabemac 'postponed' dus wegstrepen in agenda, werken aan programma, (__)], doelstelling stichting opmaken, mails wegdoen, werken aan nieuwsbriefsysteem, lunS, overleg, verder werken aan doelstelling stichting, agenda bijwerken, mails beantwoorden, (__)]

En dan ...

STRAND.

Labels: , ,


1:32 PM //
Share

People Who Inspire - Are You On The List?

woensdag 24 juni 2009Laatst vertelde ik iemand dat er een paar mensen zijn geweest die bepaalde dingen tegen mij gezegd hebben waar ik jaren later nog aan moet denken en waar ik daadwerkelijk praktisch iets aan heb (gehad.) Dat zijn de mensen die (vaak) op een bepaald ogenblik in je leven wandelen, iets met je delen of toevoegen en dan, zoals het in dat geval hoort, weer gaan. Het zijn die woorden die blijven hangen en daardoor ook de mensen zelf. Want vaak zijn er mensen die juist niet weten te inspireren. (Mijn mentor tijdens de examenuitreiking mdgo-aw wist mij te vertellen tijdens een speech dat zij er maar een hard hoofd in had om mij de weg te zien bewandelen die ik gekozen had.) Gelukkig zijn er dan andere mensen die het beste in je boven halen, soms onbewust.

Een aantal jaren geleden rommelde het al in m'n hoofd. Mijn werk was niet helemaal meer wat ik wilde. maar wat was het dan wel? De omgeving, het beleid en de frustraties van niet kunnen uitvoeren wat ik op creatief vlak graag zou willen uitvoeren bleek dermate een belemmering dat ik de puf niet meer had om te werken. Ik werkte wel, en maakte er het beste van, maar de energie kwam niet tot mij. Het stroomde alleen maar weg. Ik werd geadviseerd eens te praten met een arbo psycholoog. Deze krasse tante met een hele directe aanpak mocht ik wel. Ik kreeg tips waar ik in de praktijk iets mee kon. Ik zag haar een aantal maanden eens in de zoveel weken voor een gesprek. Ik sprak met haar een keer het gevoel machteloos te zijn in sommige situaties. Het gevoel (bijvoorbeeld niet door te dringen bij mensen, het beleid etc) frustreerde me zo, dat het zoveel energie liet wegstromen zodat ik me vaak moe en machteloos voelde. Dat gevoel, onmacht, brak me vaker op. En toen zei zij:

1) 'Je moet ervoor zorgen altijd heft in eigen hand te nemen. Jij bepaalt. Jij zorgt voor jezelf, niet een ander. Als je wacht, gebeurt er niets. Als je niets zegt, hoort niemand je. Als je iets wilt, dan ben jij de persoon die ervoor moet zorgen dat het er komt. Alleen jij.'

De tweede persoon die mij wist te inspireren was Gerjanne Tiemens. Ik heb haar vaker genoemd op mijn blog, maar zij kon in een tijd van zoeken naar waarheen mij een richting te geven. Door met mij te sparren over mogelijkheden. Want, zoals zij toen zei:

2) Er zijn mogelijkheden, altijd.

Daarna kwam ik via een omweg in contact met een coachingsadviseur/trajectbegeleider. Bij de eerste ontmoeting ging het al mis; zij dacht dat ik later kwam en ik wachtte op haar. Maar tijdens onze gesprekken kreeg ik steeds meer inzicht in waar ik echt goed in ben en waar ik op moet bouwen. Dat kwam door haar.

3) 'Als jij ergens in gelooft, ziet iedereen dat aan jou. Jouw ogen gaan fonkelen, je gaat op het puntje van je stoel zitten en je kunt heel helder en duidelijk omschrijven waar jij precies in gelooft. Dat kan een idee zijn, een vergevorderd project, de verbindingen die je weet te vinden tussen mensen. Dat is je talent en daar moet je mee verder.'

Verder kon ik vroeger snel onzeker worden als er mensen waren die er geen heil in zagen. Als andere mensen niet zagen wat ik zag, hoe mooi iets was, hoe bijzonder of hoe dat idee echt iets kon worden, dan was het misschien toch maar geen goed idee. Nu zoek ik de mensen die zien wat ik zie. En de kritische vragen beantwoord ik, en leg het naast me neer. Als ik voel van binnen dat dit nieuwe idee gaat werken, dan gaat het ook werken. Dat dankzij de mensen die wisten te inspireren. Er zijn vast wel mensen in jouw omgeving die ook veel hebben betekend voor jezelf en je toekomst. Misschien leuk om te delen?

leestip.

Labels: , ,


10:28 AM //
Share

Mijn actuele Weblog Top 5.

donderdag 18 juni 2009'Niets veranderlijker dan de focus en de aandacht van de webloglezer. Veelal afhankelijk van de continuiteit van je favoriete weblogs en van de vernieuwende kracht van de makers.' -- Huub Koch.
De 5 weblogs die ik redelijk gestructueerd volg omdat zij inspirerend werken, me laten nadenken en waarmee ik daadwerkelijk vooruit kan zijn de volgende weblogs:

1) sanneroemen.nl Zij weet op kennis en ervaring en vooral door, heb ik het idee, zichzelf te blijven steeds interessante blogstukjes te schrijven waardoor ik verder kan. Laatst nog schreef ik naar aanleiding van haar blogstukje een eigen stukje hier.

2) MAEB. Het bleek dat ik me al tijden geleden had ingeschreven voor dit unieke ding. Vorige week kreeg ik mijn tijdschrift (weliswaar op m'n oude adres, maar dat kon de heer brugman niet weten.) Omdat we eigenlijk hetzelfde doen en willen. Wat online is offline presenteren en ervoor zorgen dat het schrijverschap kan bestaan zonder een uitgever. Inspirerend, vooral als je er met elkaar over kunt filosoferen.

3) de WOW van Loesje. Het stemt tot nadenken over de mogelijkheden die taal je biedt. Wat betekent een woord, waarover kun je schrijven en welke metaforen kun je gebruiken. Haar initiatief voor de WOW vind ik inspirerend en leuk om te gebruiken op m'n blog.

4) GetClientsTips. Een blog van Laura B. (Haar naam is, zelfs na tien keer hardop oefenen, een moeilijkheid.) Zij geeft tips en adviezen voor zelfstandigen. Aangezien ik me nog maar een aantal maanden op dit avontuurlijke pad begeef vind ik het des te interessant om haar blog te volgen. Ik vond deze blog wel erg inspirerend.

5) De Inspiratiekamer. Vooral wat daar geschreven wordt over het onderwijs en hoe je creativiteit kunt gebruiken is leuk om te volgen, maar vooral de diversiteit van onderwerpen is interessant.

Het is officieus een stokje, maar ik laat in het midden wie het oppikt. :-)

Labels: ,


3:17 PM //
Share

Mensen die rijstwafels verorberen in de trein moesten verboden worden en andere shit.

woensdag 17 juni 2009Zoals beloofd, een het-moest-verboden-worden lijstje, mede dankzij de bloggers die al eerder hierop gereageerd hebben.

1) goochelaars.
2) boterhammen met pindakaas. (Anders.)
3) patatje oorlog in de trein en daarna in de prullenbak kieperen. (Maarten.)
4) hooikoorts.
5) gesmolten chocolade aan je handen.
6) DZDD.
7) het kabinet.
8) Ja.,..en appeleters,
9) kauwgumkauwers,
10) chipsverslinders en neusvreters ook. (Marloes.)

Labels:


9:55 PM //
Share

Should I Stop Blogging?

zondag 7 juni 2009Via via kwam ik terecht bij blogs waarbij de vraag gesteld werd wanneer het tijd is/wordt om te stoppen met bloggen. Veel bloggers die enthousiast begonnen jaren geleden zijn inmiddels ook alweer tijden gestopt. Wat houdt mij dan op de zogenaamde been?

Wanneer zou ik moeten stoppen met bloggen?

1) Welke doelen heeft dit blog? Bereik ik die doelen ook?
Het doel van mijn weblog is informatie geven, inspireren en delen. Ja, ik bereik die doelen zeker. (Dat kan ik peilen via reacties via blog, twitter en mail.)

2) Ben ik geinteresseerd in het onderwerp?
Ja, anders zou ik er niet over kunnen/willen bloggen.

3) Geeft het posten van berichten bevrediging?
Natuurlijk! Ik blog al zes jaar, zo goed als elke dag, dus het brengt me in iedergeval 'iets'!

4) Hoeveel posts schreef ik in de afgelopen maand?
49 posts.

5) Heb ik tijd genoeg om het blog te onderhouden?
Ja, voldoende. Er is altijd wel ergens tijd om iets in te plannen.

6) Leest iemand mijn blog?
Ja, gezien de statistieken en reacties wel.

7) Heb ik er voldoende tijd aan besteed?
Ook dat.

8) Zie ik mezelf nog steeds schrijven op dit blog over 18 maanden?
Ja, ik heb voldoende momenten om te delen.

9) Groeit de niche of verdwijnt die?
Groeit alleen maar.

10) Levert het blog iets op?
Ja, gedeelde informatie, zelfs werk, en soms zelfs samenwerkingsverbanden en netwerken.

11) Draagt het blog iets bij aan mijn 'profiel en expertise'?
Dit blog is daar juist onderdeel van.

12) Levert het blog nog andere dingen op?
Wat soms online gebeurt zorgt er ook weer voor dat het offline verder gaat. Het sociale netwerk is ook via weblog, twitter en flickr gegroeid.

13) Geeft het blog mij energie of zuigt het me leeg?
Het geeft me zeker energie. Ik kan spuien, delen, uitwisselen en inspireren. Als het me energie zou kosten zou het wel tijd worden om te stoppen.

14) Groeit het blogverkeer en bloginkomen of daalt het juist?
Blogverkeer is langzaam weer aan het groeien. Ligt ook heel erg aan het onderwerp wat ik aansnijd. Het verschilt ook per dag, per week, per maand. Pieken en dalen.

15) Voelen de lezers zich betrokken bij de inhoud van het blog?
Ik denk het wel.

16) Wat zeggen lezers, als ze commentaar geven op het blog?
Mijn reageerders zijn gedaald vergeleken met jaren geleden, maar wat lezers melden is inhoudelijk en diep. En daar kan ik in het algemeen wel veel mee.

17) Wat schrijven andere bloggers over mijn blog?
Dat zou ik niet weten.

18) Heb ik iets origineels en nuttigs te zeggen over het onderwerp?
Ik hoop dat alles dat ik op mijn blog plemp nuttig en vermakelijk, dan wel interessant is om te lezen. Welk onderwerp dan ook.

19) Wat zou ik nog meer kunnen doen met de tijd die ik besteed aan dit blog?
Meer en beter focussen op posts waar werk uit kan vloeien.

20) Welke impact zou stoppen met bloggen hebben op mij en mijn lezers?
Dat zouden deze lezers zelf moeten invullen en dat kan via de reactiemogelijkheid!:)

Labels: , ,


3:57 PM //
Share

To Do List.

zondag 17 mei 2009Via FlowMagazine (wat ik een aanrader vind om te kopen en te lezen) kwam ik terecht op bladzijde 70 waar het lijstjes systeem besproken werd. 'Lijstjes maken blij.' stond met een grote titel bovenaan het stuk.

En dat vind ik dus ook. Zolang ik me herinneren kan maak ik kleine en grote lijstjes. To Do lijstjes. Vooral als ik weet dat ik een vrije dag heb waarin ik vanalles en nog wat moet doen. Een To Do lijstje waarna ik de boel kan wegstrepen omdat het dan echt klaar is. Zo werk ik ook met een agenda. In mijn agenda komen de dingen te staan die ik nog moet doen, om het erna weg te strepen als het klaar is. Ik vind het een effectieve manier om mijn hoofd leeg te maken. Maar ook om iets 'weg te zetten.' Zodra ik het ding op papier heb gezet, zet ik het uit mijn hoofd, om het als het ware te vergeten. Maar dat is helemaal niet erg, omdat het vastgelegd is op papier, en ik toch mijn agenda weer inkijk om te ontdekken dat ik nog een klusje te klaren heb. Als het gedaan is, is het opgelost, en kan het weggestreept worden. Uit mijn systeem. Weg.

Het leuke en mooie van lijstjes maken is dat je ervan bewust wordt dat je stilstaat bij allerlei manieren om je leven te leven. Zo staat er op bladzijde 72 van Flow een lijstje: 10 Reasons To Be Happy. Ik besloot er ook eentje te maken:to do list.

(klik om te vergroten.)


Ik ben zelfs een FlickrPool groep gestart. Omdat ik zeer benieuwd ben naar andermans lijstjes. Dus mocht je een handgeschreven lijstje ergens hebben liggen, of je voelt je ineens geinspireerd er eentje te maken, schrijf het dan op, maak er een foto van en voeg het toe aan de To Do Flickr Groep.

To Do List Blog..
Boek.

Labels: ,


1:31 PM //
Share

En dan gisteren,

zaterdag 11 april 2009het twitterweer:

demama: vond het vandaag veeeeeeel te hard waaien. zeg lente, wat is dit voor ongein?

Andersom_ : Onweer hier! En nog lekker zacht buiten in de tuin. Mooie bliksems rond het hele eiland. Prachtig schouwspel ( met 'n borreltje erbij... )

zenz: Het bliksemt en weerlicht dat het een lieve lust is, maar ik hoor vrijwel geen donder...

pvdp: regen, onweer, hagel in schoorl. net iets rustiger.

Loesje: nog een nadeel van een afwezige man, ik moet zelf nog eens met de hond naar buiten.. :(

Labels:


9:38 AM //
Share

Inspiratievolle weblogs.

dinsdag 10 februari 2009Je hebt weblogs en weblogs.

De definitie van een weblog volgens websavvy is 'een intelligent en simpele website'.

Aangezien ik in een valentijnsbui ben en hou van spread the word dingen, wil ik je wat weblogs onder de aandacht brengen waarbij ik een inspiratievol gevoel krijg.

(in willekeurige volgorde:)

1) mariken.punt.nl Een cleane weblog, met mooie woordenstroom aan korte stukjes tekst a la proza/gedichten. Ik hou daar wel van.
2) katyo.net. Omdat ik haar al misschien zo lang volg en veel herkenning beleef. Korte maar tastbare en meelevende stukjes waarin toch ook haar eigen kwetsbaarheid centraal staat en haar zoektocht naar antwoorden. Of gewoon, om te filosoferen. Over alles en niets.
3) ditiszinvol.nl Omdat ik deze weblog pas geleden voorbij zag komen en ik er bleef hangen. Interessante en veelzijdige weblogstukjes over het werken als zzp-er en alles wat daarbij komt kijken. Misschien niet of minder interessant voor mensen die niets daarmee van doen hebben, maar toch denk ik dat ook mensen met een 'gewone' baan er iets mee kunnen.
4) sisterdew-josephine.blogspot.com Ik zag haar linkje in een uiterst serieus krantenknipsel op i-net en besloot te gaan lezen. Hoewel ik niet volledig kan snappen hoe het is je zoon te moeten missen, als in vermist zijn, toch raakt zij veel. Niet alleen omdat het gaat over hoe-nu-verder maar het zet (mij in iedergeval) aan het denken. Zonder opsmuck en met droge humor, dan toch, geschreven. Ik hou daar wel van.

Labels: ,


5:49 PM //
Share

In het kader van eindejaarslijstjes. deel 4.

vrijdag 19 december 2008De bijzonderste momenten van 2008!

1) 30 augustus, teruglezend in m'n organizer, kreeg ik officieus (goeie) 'verkering'. (ik heb een hekel aan dat woord, maar als het dan toch genoemd wordt, dan maar zo.)
2) eind juli ging ik, samen met broer, naar een onwijs prachtig land. China was omstreden omdat de Olympische Spelen daar gespeeld werden en tjonge dus niet politiek correct erheen te gaan, maar Peking was bijzonder!
3) ik leerde kalmer aan te doen. Dat ging met moeite, zweet en een boel tranen, maar dan had je ook wat.
4) ik leerde sterker te worden door opnieuw mezelf te leren kennen en uit te vinden wat ik belangrijk vond en waar mijn grenzen lagen.
5) ik ontmoette Goeroe Gerjanne die me de ogen opende.
6) daardoor ontmoette ik weer Mirjam die me in een gesprek wist te enthousiasmeren. Witte Koord kreeg vorm.
7) ik kreeg veel knuffels, aaien en kusjes van de kinderen van mijn groep. En bloemen!
8) de kapper knipte mijn haar. kort.
9) ik kreeg tot mijn verbazing goedkeuring via het bestuur van een aantal ziekenhuizen te exposeren. Mijn expositie zal ergens in 2009 te zien zijn in een brabants ziekenhuis.
10) ik verkocht meer Witte Koord boeken dan ik gedacht had.

Labels:


5:50 PM //
Share

In het kader van eindejaarslijstjes. deel 3.
Gelezen in 2008 en bewonderd!

1) Echte mannen eten geen kaas - Maria Mosterd.
2) Eten, bidden, beminnen - Elizabeth Gilbert.
3) De Verstotene - Naima El Bezaz.
4) Whatever you think, think the opposite - Paul Arden.
5) Duizend schitterende zonnen - Khaled Hosseini.
6) De vliegeraar - Khaled Hosseini.
7) Ik herhaal je - Ingrid Jonker.
8) The lovely bones - Alice Sebold.
9) Klein verhaal over de liefde - Marit Tornqvist
10)Witte Koord - Karin Ramaker.

Labels:


8:07 AM //
Share

In het kader van eindejaarslijstjes. deel 2.

donderdag 18 december 2008Moeziek 2008 Maestro!

1) Day Too Soon - Sia.
2) Alles is Liefde - Blof.
3) Ain't Nothing Wrong With That - Robert Randolph.
4) Keep Breathing - Ingrid Michaelson.
5) Hot 'n' Cold - Katy Perry.
6) Yes, We Can - Black Eyed Peas' will.i.am.
7) Sweet About Me - Gabriella Cilmi.
8) Squeeze Me - Kraak&Smaak.
9) I'm Yours - Jason Mraz.
10) Dream Catch Me - Newton Faulkner.

Mijn persoonlijke jaar samengevat in de teksten van deze liedjes. (Niet perse in volgorde.) ...

Labels:


6:49 PM //
Share

In het kader van de eindejaarslijstjes.
De Twitter Top 10:

1)
comicbase @droombos: Vragen om nuance op Twitter is net zoiets als vragen om hoor en wederhoor op weblogs. Op de moraalpolitie zit ik niet te wachten.

2)
puur: goedemorgen ...ik zie overal open deuren...mijn omgeving ziet valkuilen

3)
Denkbeeldhouwer: mijn droom begint online vormen aan te nemen

4)
CultureS @metkcom: het lastige aan analoog fotograferen is dat ik mijn hele verleden nog moet digitaliseren ;)

5)
Paul_Zimmer: Ik ben aanwezig. Daar is dan ook alles mee gezegd.

6)
ClaudiaBliss: wie heeft een remedie voor internetjunkies zoals ik?

7)
pvdp: Zal ik de was dan maar eens afhalen? Welja. Eerst roken hoor, anders kan ik het allemaal niet meer aan.

8) pvdp: Een strikvraag. "Ik ga de deur niet uit zonder: A Mascara, B Concealer of C Lippenbalsem."

9)
rbrtdotbiz: 9.11am. kebab time? why not

10)
bertkommerij @Zijperspace en als je op je foto drukt zit je weer in de twitter

Een goede definitie van twitter?

Ik zie twitter als een soort van microbloggen. Soms zijn korte zinnen net zo helder, innemend, uitdagend en humoristisch als een blogstukje. Soms is één zin voldoende.

Twitter stelt je de vraag 'What are you doing?' maar vaak vullen losse kreten de twitterbox, gecombineerd met wat de twitterraar écht aan het doen is. Van sokken stoppen tot was ophangen en van werkvergaderingen tot wachten op de trein. Want twitter heeft ook een mobielefunctie, die ik overigens niet gebruik.


Ben je helemaal betwitterd!


Labels:


9:53 AM //
Share

25 Crazy/Dull/Terrible/Pretty Little Things You've Done?

dinsdag 2 december 2008via anders, maar dan anders.

I,

1) started my own blog.
2) wrote my own book.
3) played air guitar while people looked through the window. I didn't see it.
4) pretended to be Madonna and sang Like A Virgin.
5) thrown away a favorite jeans because I got bigger.
6) slept in a leaking tent.
7) went to Paris by myself.
8) climbed the Chinese Wall.
9) got second degree burns from the sun.
10) painted a painting.
11) sold a painting.
12) got stung by a bee.
13) got lost in the woods.
14) got lost in Amsterdam at night.
15) found 20 euros and bought a book.
16) ordered a small coke in Dallas but got a large one.
17) bought shoes I couldn't really afford.
18) kissed a boy for the first time and hurt myself.
19) sat in the audience during a live talkshow with Sonja Barend.
20 spoke to Martin Bril during a sundayafternoon email about the use of last.fm
21) lost my keys more than once and locked myself out more than once.
22) find hearts everywhere!
23) spoke up in a crowd while almost shitting myself.
24) witnessed a huge rainstorm in the outback of Mexico.
25) learned the hard way.

Labels: ,


11:33 AM //