Share

Ik ben begonnen.

zaterdag 4 juli 2009Het zat een tijdje in m'n hoofd; nieuwe verhalen. Gisteren sprak ik over wat je soms tegenhoudt en dat het in je hoofd zit. Ik begon vandaag waar ik over nadacht.

'In liefde zit vrijheid. Het voelt niet als een touw om je middel. Je hebt niet de neiging de deur uit te vluchten met je tas om bij het eerst volgende station een treinkaartje te kopen naar het andere eind van Nederland. Liefde laat je niet in bed liggen; je ogen gesloten omdat met je ogen dicht de wereld je geen kwaad doet. Met je ogen dicht is alles weggepoetst. Met je ogen dicht doe je niet mee.

In liefde ben je samen. Je drinkt samen een kop koffie, je koopt samen boodschappen die je diezelfde avond gaat opeten onder het genot van een wijntje en een kaarsje, als het donker wordt. Je wrijft elkaars vermoeide voeten om dan elkaar glimlachend aan te kijken en te besluiten dat het welletjes is geweest en je samen, lepeltje lepeltje, in slaap valt. Als een stille fluistering ratelen de verwarmingsbuizen ik-hou-van-jou’s.

Het is alsof je elk moment door de gang hierheen loopt. Je voetstappen schuifelen over het tapijt terwijl je ingehouden kucht en je met je linkerhand reikt naar de knop van de tussendeur. ‘Ik ben weer thuis!’ roep je dan, alsof ik je niet eerder gehoord heb. Maar je zei het telkens weer.'

Labels: ,


6:28 PM //